Niets nieuws onder de zon, maar….

De eeuwige paljas

Onze beste vriend, de peetvader van Antwerpen is weer helemaal de pedalen kwijt.

We wisten allang dat hij veel te pretentieus en machtsgeil is om met échte nationalisten samen te werken (dat zou hem trouwens teveel ontmaskeren), maar deze keer bekent hij werkelijkeen beetje teveel kleur.

Nog altijd sluit hij een samenwerking met het Vlaams Belang volledig uit, het argument zijnde dat hun sociaal-economisch programma extreem-links zou zijn, en verder beweert hij: “Mijn droom is een ordentelijk scheidingsakkoord te onderhandelen en dan zal je naar de linkerzijde van Wallonië moeten kijken. Maar de eerste opdracht is daar in Vlaanderen de macht voor verzamelen.”

Ja, dat laatste kan ik hem wel in volgen, want macht en postjes zijn de enige dingen die hij kent en die voor hem tellen, ongeacht van wie hij daar pijn mee doet en ongeacht van welke offers daar moeten voor gebracht worden.

Om te beginnen houdt die uitlating over dat extreem-linkse programma al geen steek (zie verder), en dan dat tweede, “naar de linkerzijde in Wallonië kijken?????” Di Rupo zal nog niet aardig lachhen. Het enige wat hij daarmee gat bereiken is dat de (zogeheten) plannen voor confederalisme of een onafhankelijk Vlaanderen (voor zover die al bestonden of een concrete vorm hadden) nog dieper die diepvries zullen ingaan en dat hij (BDW dus) weer zijn broek heel diep zal laten zakken (dat weet hij nu al, trouwens) en in ruil voor macht (regeringsdeelname of iets dergelijks) weer met iets zl overblijven wat belgië nog sterker maakt, Vlaanderen nog meer in de verdomhoek duwt en ons, Vlamingen nog meer gaat kosten.

In Wallonië weten ze immers heel goed  dat, indien een akkoord over splitsing of degelijk (niet halfslachtig, op zijn N-VAs) confederalisme bereikt wordt, hun landsdeel onherroepelijk bankroet is. Dan is de kip die de gouden eieren legt immers geslacht.

Het antwoord van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) op deze uitspraken luidt trouwens, en dit is ook al heel oud nieuws, wie blijft daar nu in godsnaam nog inlopen: “Hebben we al eens gehad. Heeft zijn kans gehad. Veel beloofd. Niets gerealiseerd. Het moet anders met een Vlaams Front.Wie in de weg staat om Vlaanderen eindelijk het beleid te geven waar we zo lang om vragen, die zal de kiezer moeten wegstemmen.”

En zo is het. Al jaren, bij het naderen van verkiezingen, komen die zinnetjes bij onze vriend uit de kast: “nationalisme, onafhankelijk Vlaanderen, we gaan voor onafhankelijkheid….”, we zijn het allemaal al beu gehoord al die loze beloften en dat draaien met de wind zijn we ook meer dan moe.

Sam Van Rooy (Vlaams Belang) maakte trouwens een Tweet wereldkundig waarin hij de stelling van BDW ontkracht: “Alweer een leugen van De Wever over ons. #slechteverliezer”, reageert Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (VB) via Twitter. “Universitair onderzoek: Vlaams Belang bevindt zich op sociaaleconomisch vlak rechts van het centrum (rechtser dan CD&V, waar De Wever mee samenwerkt).” Hij kletst dus niet uit zijn nek maar geeft de resultaten van wetenschappelijk onderzoek weer.

Wie dus blijft geloven in die salonfähige partij die belgië probeert te redden lijdt duidelijk aan een ernstige vorm van maschisme en moet dringend nog eens het verloop van de Volksunie erop nalezen.

De webmeester.